Bygger flaggskip i Ski

Den nye butikken til XL-BYGG på Ski tar med seg det beste fra Ski Bygg, på samme måte som resten av anlegget. Målet med ombyggingen i butikken er å skape et flaggskip i XL-BYGG-kjeden og gjøre butikken mer oversiktlig.

Av proffenmagasinet

Ski Bygg Felles bruker

Ski Bygg AS

11. mars 2021
SWITCH SECTION
ski bygg side 6 og 7 01.jpg ski bygg side 6 og 7 01.jpg
0

15. april håper man på nyåpning av den nye XL-BYGG-butikken i Ski. Ørjan Kollstrøm visste at det var endringer på gang da han begynte som butikksjef hos Ski Bygg i januar. Jeg visste om ombyggingen, så det er ikke mer omfattende enn jeg så for meg.  

Alle varegrupper i butikken får nye plasseringer. Det etableres ett sentralt kundemottak og flere nøkkelpunkter med veiledning rundt i butikken.


Flere å spille på

– Med desentraliserte arbeidsstasjoner i butikken kan vi skape gode salgssamtaler og kundeopplevelser. Vi blir mindre sårbare for sykdom ved at vi sprer kompetansen. Skillet mellom avdelingene blir mer og mer borte. De ulike produktgruppene vil gå mer inn i hverandre. Kundene får flere ansatte å spille på. Vi overfører kompetanse på tvers av de gamle skillelinjene. Butikkselgerne lærer av hverandre. Kundene vil alltid finne kompetente ansatte som kan veilede dem, sier Ørjan Kollstrøm.


Kunden i fokus

Til nå har ansatte sittet ute i butikken og utført kontroll av ordre og bestillinger, samtidig som de har vært der for kundene. Det har medført at kunder av og til har måttet vente. Nå legges det opp til at arbeidsdagen skal bli mer oppdelt, slik at administrativt arbeid ved PC-en skal utføres et annet sted.

– Vi ønsker at personalet ute i butikken skal konsentrere seg hundre prosent om å ivareta kundenes interesser. Det er å bli sett og få veiledning. Derfor har vi også kuttet høyden på alle reoler og utstillinger. Vi ønsker å eliminere muligheten for at vi ikke ser kundene, og at de ikke får hjelp av oss, sier butikksjefen.


Nytt inspirasjonssenter

Inngangspartiet til butikken endres. Ved inn- og utgang kommer sesongvarer og spennende tilbud. 

Malingsavdelingen vil bli enda mer synlig. Her etableres et nytt inspirasjonssenter hvor kundene kan bruke mer tid sammen med selgere og interiørkonsulenten.

Jernvare og verktøy får flere utstillinger fordelt over et større område enn tidligere. Her blir det også et stort testområde for elektroverktøy, der kundene kan prøve verktøy.

– Fra trelasten flytter vi og supplerer mer av festemateriell og beslag inn i butikken. Generelt blir det mindre av de store leverandørutstillingene. Vi ønsker mer fokus på produktene og synlighet, sier Kollstrøm.


VVS og flis ut

For å gi plass til større butikkareal, er det gamle lager A flyttet. I stedet blir det innbydende og inspirerende utstillinger med dør, vindu og gulv med informasjon og veiledning i form av skilt og produktbeskrivelser. 

VVS og flisprodukter er solgt ut av Ski Bygg. Ski VVS får en ny butikk i deler av gamle lager A. I den tidligere delen etter VVS og flis blir det nye kontorer og en ny proffavdeling.


 

4101
c-137TrueFalse
center 0 c-137TrueFalse
Les også