Gjennomimpregnert alternativ

Ytterkledning av gran fra Superwood er et fullgodt alternativ til for eksempel Royal kledning. Det er moderne, holdbart og miljøriktig, og leveres i en rekke ulike profiler.

Av proffenmagasinet

Ski Bygg Felles bruker

Ski Bygg AS

28. mars 2021
SWITCH SECTION
ski bygg side 13 02.jpg ski bygg side 13 02.jpg
0

Superwood forsøker å velge ut og kjøpe treets beste utskjæringer fra sagbrukene.

Plankene er valgt ut fra en senterfri utskjæring, med et ønske om å unngå margstrålen og ungdomsveden i midten av stammen. Margstrålen er myk og gir dårlig malingsvedheft samt sprekkdannelse. Valget av senterfrie bord gir et annet kvistbilde enn senterbreddene som vanligvis brukes til trekledning. 

Superwood har verdens eneste anlegg som bruker resirkulert karbondioksid for å oppløse og transportere trebeskyttelsen inn i kledningsbordene. Denne patenterte høytrykksprosessen bruker mer enn hundre ganger mindre trebeskyttelsesmiddel enn tradisjonell impregnering.

Den unike impregneringsteknologien bringer trebeskyttelsen inn overalt i treet som mikroskopiske partikler, helt inn til kjernen. Trebeskyttelsen fester seg overalt i treet, noe som gjør at treet er beskyttet fra innerst til ytterst.

Før prosessen med overflatebehandling kappes feil og skader bort ved hjelp av en skanner. Kledningsbordene kjøres videre inn i et helautomatisk anlegg for overflatebehandling. Superwood kan levere både grunning og mellomstrøk i både dekkende og transparente farger. Superwood har også egne transparente signaturfarger som krever minimalt med vedlikehold. 

Hos Superwood er alt optimalisert ned til de minste detaljer. Det sikrer kvaliteten og oppfyller forventningene til tre både hos produsent og leverandør og den profesjonelle håndverker.1423
b-52TrueFalse
Les også