Nytt 40V batteri fra Makita

Makita har en visjon om en ledningsfri fremtid for håndverkere med nye XGT batteriteknologi. Nye 40V Max XGT batterisystem vil stå side om side med det markedsledende 18V LXT systemet.

Av proffenmagasinet

Ski Bygg Felles bruker

Ski Bygg AS

28. mars 2021
SWITCH SECTION
ski bygg side 12 01.jpg ski bygg side 12 01.jpg
0

XGT serien har digital kommunikasjon mellom batteri og maskin. Batteriet kjenner igjen og lagrer hvilken maskin som er brukt. En enda sterkere børsteløs motor gir maskinen mer kraft og lengre brukstid enn hos LXT maskinene.


Makita har skapt en batteriteknologi og et motordesign som jobber sammen for å gi optimal ytelse. Makita ekspanderer batterimarkedet med lanseringen av 40V Max XGT, et nytt batterisystem for mer krevende oppgaver som gir profesjonelle brukere enda flere batteridrevne verktøy i kampen for en ledningsfri arbeidsplass.

XGT er utviklet til de mer krevende oppgaver for å dekke etterspørselen etter stadig nye, kraftige batteriprodukter. Selv om XGT batteriene ser like ut i størrelse som 18V LXT batteriene, er 40V Max XGT et nytt system med egne verktøy og utstyr til bygg- og anleggsbransjen, rengjøringsbransjen, samt arbeid i skog og hage.


Tåler høy belastning

Teknologien på 18V LXT batterier og maskiner har sine begrensninger. Med ny teknologi både på maskin og batteri var en helt ny og fremtidsrettet plattform det smarte valget. Av denne grunn er ikke LXT og XGT kompatible, men med en adapter kan du lade dine LXT batterier på en XGT lader.

De første XGT maskinene som lanseres, er kompakte og lette i forhold til kraften de leverer. Disse maskinene er gjennomgående utviklet med kvalitetskomponenter for å tåle høy belastning i daglig bruk. 

Makita fortsetter å utvikle nye maskiner til 18V LXT plattformen. Samtidig vil det komme stadig flere XGT 40V Max maskiner til bygg- og anlegg. 
1536
b-0TrueFalse
Les også