Ski Bygg går inn i XL-BYGG

– Det er morsomt at Norges største byggevarehus har valgt XL-BYGG. Kompetansen til Ski Bygg blir viktig når vi skal utvikle XL-BYGG-konseptet videre, sier kjededirektør Are Ellingsve i XL-BYGG.

Av proffenmagasinet

Ski Bygg Felles bruker

Ski Bygg AS

28. mars 2021
SWITCH SECTION
Bilde1.jpg Bilde1.jpg
0

Også i Ski Bygg ser de positivt på fremtiden.

– Dette er en naturlig utvikling i takt med at byggevaremarkedet konsolideres og konkurransen skjerpes, sier daglig leder Atle Bakke i Ski Bygg.

Ski Bygg er allerede en del av Mestergruppen som er eier av XL-BYGG.

– Overgangen blir dermed ikke veldig stor for våre 150 ansatte eller kundene våre, legger han til.

Kundeforhold på eksisterende kunder blir som før, betingelser og avtaler videreføres. 

Atle Bakke mener det vil være en fordel for Ski Bygg å trekke veksler på en av bransjens største merkevarer. 

– Dette kombinert med fantastiske medarbeidere, tung fagkompetanse og bredt sortiment vil styrke vår markedsposisjon i Oslo og Viken, sier Bakke. 

Målet er å være på plass med ny profilering før 2021-sesongen.


Ski Bygg er et opplevelsessenter

I XL-BYGG er de fornøyde med å få Ski Bygg inn i kjeden.

– For oss er det fantastisk morsomt at Ski Bygg har valgt XL-BYGG. Ski Bygg er Norges største byggevarehus, og er et opplevelsessenter innen trelast og byggevarer. Den unike kompetansen som sitter her, gleder vi oss til å dra nytte av i videreutviklingen av XL-BYGG-konseptet. Med Ski Bygg på laget, styrker vi vår posisjon markant i østlandsregionen, sier Are Ellingsve, kjededirektør i XL-BYGG.


Proffenes viktigste partner

Prosessen frem til kjedebytte startet tidlig i høst. En arbeidsgruppe bestående av deltagere fra alle deler av organisasjonen har ifølge Ski Bygg gitt en entydig anbefaling om kjedebytte.

Tore Andresen, leder for arbeidsgruppen, mener faghandelsprofilen til XL-BYGG går godt sammen med mye av det Ski Bygg står for.

– Vi har vært, og skal fortsatt være proffens viktigste partner, samtidig som vi kan hjelpe privatkunden med store og små prosjekter, sier Andersen.

Ski Bygg har i tillegg til et hovedanlegg og sentrallager på Ski, fem proffsentere og ett kjøkkensenter.

Proffsenterne ligger i Askim, Ås, Enebakk, Fredrikstad og i Halden. Kjøkkensenteret ligger på Grini i Bærum. Ski Bygg omsetter for drøye 750 millioner i året og har 150 medarbeidere.

2021
b-0TrueFalse
Les også