115

Unngå problemer med for

liten lysåpning i ytterdøren

Unngå problemer med for
liten lysåpning i ytterdøren

Byggforskriftene stiller krav til lysåpning i ytterdøren. Når døren ikke kan åpnes mer

enn 90 grader, kan du risikere at lysåpningen blir for liten, og at bygget ikke får ferdigattest. ECO ytterdører fra Swedoor løser dette problemet.

Byggforskriftene
stiller krav til lysåpning i ytterdøren. Når døren ikke kan åpnes mer
enn 90 grader, kan du risikere at lysåpningen blir for liten, og bygget ikke får
ferdigattest. ECO ytterdører fra Swedoor løser problemet
Av proffenmagasinet

Ski Bygg Felles bruker

proffenmagasinet

XL-Bygg AS

2. oktober 2021
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211022084642912.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211022084642912.jpg?maxwidth=900
100
0

TEK 17 skal sikre at tiltak planlegges, prosjekteres og utføres ut fra hensyn til god visuell kvalitet, universell utforming og slik at tiltaket oppfyller tekniske krav til sikkerhet, miljø, helse og energi. Ifølge byggeforskriften skal døråpningens frie bredde i en utvendig dør utgjøre 860 mm. Ved å velge en ECO-ytterdør i modul 11 får man en miljøvennlig ytterdør som følger kravene i TEK 17.  

Grønt er smart

ECO er et grønnere valg av ytterdører for den som ønsker å kombinere estetikk og  miljøvennlige løsninger. Dørene har blant annet utmerkede isolerende egenskaper som gjør at du kan spare energi. Du får en lunere gang fri for trekk, og kan være sikker på at det ikke lekker varme fra ytterdøren. I tillegg er dørene laget av materialer som er mer bærekraftige enn materialer som er kunstig fremstilt. De trebaserte materialene er FSC-sertifisert. Kjernen i døren er laget av porøst trefiber, et materiale som er langt mer miljøvennlig enn kunstig fremstilte materialer. I tillegg isolerer materialet ekstra godt, noe som bidrar til at byggherren kan redusere energiforbruket sitt.

Tilvalg

ECO får du som tilvalg til de fleste modeller i Character, Function og Classic-serien. Drømmen om en mer miljøvennlig dør i fargen byggherren ønsker seg, med de innfelte glassene de har sett for deg, eller med unike detaljer er dermed ikke umulig. Døren har spesialtilpassede karmhylser og -skruer som gjør det enkelt og trygt å montere døren på en stabil måte. Karmhylsene og -skruene gjør det også enklere å justere døren i ettertid, som ved en ettårsbefaring når huset har «satt seg» litt. I tillegg er døren godt rustet for et hardt nordisk klima ved at karmen er kledd med HDF både på utsiden og innsiden. Det gjør døren enda mer 

værbestandig.2438
Tilvalg 
ECO fås som tilvalg til de fleste modeller i Character, Function og Classic 
-serien. Drømmen  
om en mer miljøvennlig dør i fargen  
byggherren 
 ønsker  
seg, med de innfelte glassene de 
 har  
sett for deg, eller med unike detaljer er dermed ikke umulig.  
Døren har spesialtilpassede karmhylser og  
-skruer som gjør det enkelt og trygt å montere  
døren på en stabil måte. Karmhylsene og  
-skruene gjør det også enklere å justere døren i  
ettertid, som ved en ettårsbefaring når huset har «sat 
t seg» litt. I tillegg er døren godt rustet  
for et hardt nordisk klima ved at karmen er kledd med HDF både på utsiden og innsiden. Det  
gjør døren enda mer værbestandig.
b-0TrueFalse
Les også